Avustralya Vizesi

Avustralya Hükumeti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını zorunlu tutmaktadır. Ülkeyi ziyaret edecek vatandaşlarımız için, ziyaret amaçlarına uygun olan vize türünü, Avustralya’ya gitmeden önce edinmeleri gerekmektedir. Avustralya vizesi hakkında detaylı bilgiler aşağıdadır.

Avustralya Vize Başvurusu

  1. Vize başvurusu yapmak için öncelikle Avustralya vizesi başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu formlar İngilizcedir ve sizlerin de İngilizce olarak doldurmanız gerekmektedir. Formlar için tıklayın.
  2.  Başvuru formunu doldurduktan sonra vize başvuru ücretini ödemeniz gerekmektedir.
  3.  Son olarak tamamlamış olduğunuz başvurunuzu Avustralya Büyükelçiliğine ulaştırmanız gerekmektedir. Bu işlemi şahsen yapmak zorunluluğu yoktur.

Avustralya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  •  Pasaportunuzun 2. Sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün imzalı olması gerekmektedir.
  •  Pasaportta boş sayfanızın bulunmasına ve seyahat sonrasından itibaren en az 6 ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir.
  • Tüm evraklar orijinal ya da noter onaylı nüshalar olmalıdır. Burada sayılanlar dışında ek evraklarda talep edilebilmektedir.
  • Başvuru formları İngilizce olarak, büyük harflerle doldurulmalı ve şahsen imzalanmalıdır.
  • Avustralya Büyükelçiliği; Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 08.30-12.00 saatleri arasında vize başvurularını almaktadır. Başvuru süresi boş pasaportlar için 7 gün, daha önce ABD ya da schengen vizesi almış olanlar için 1 ya da 2 gün içinde sonuçlanmaktadır.
  • 70 yaş ve üstü ziyaretçiler için özel seyahat ve sağlık sigortası yaptırmak mecburidir.
  • Herhangi bir aksiliği öngörmek güç olduğu için seyahat planlarınızdan min. 30 gün önce bu işlemleri gerçekleştirmek menfaatinize olacaktır.
Rehber Avustralya olarak, vize ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden iletmeniz halinde, her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiririz.

Sidney ve Çevresi


Muhteşem doğası, inanılmaz limanı ve baştan çıkaran yaşam tarzıyla Sidney, Avustralya’nın en ünlü şehirlerindendir. Sidney Limanı Köprüsü, dalga dalga olan Sidney Opera House, muhteşem güzelliğiyle Manly sizleri inanılmaz bir deneyime davet ediyor. İsterseniz Bondi Plajı’nda sörf yapın ya da bilmiyorsanız öğrenin, isterseniz de Coogee’nin sakin sularında serinleyin. İsterseniz Paddington çarşısında alışveriş yapın, isterseniz butikler, kafeler ve barlarla dolu çarşıda eğlenin. Tüm bunların dışında 70’den fazla plajıyla, dünyaca ünlü liman şehri Sidney muhteşem yemekleri, festivalleri ile sizlere sınırsız bir eğlence sunuyor.

Sidney’de Yapılacak 5 Şey: 

Tarihi Rocks’ı Dolaşın 

Sidney’in nasıl bir dünya kenti olduğundan öncesini, her şeyin başladığı yeri gezmenizin tam sırası. Eğer yolunuz bir gün Sidney’e düşerse, Rocks’ı dolaşmamak sizin için Sidney’e gitmemekle eş değer olacaktır. Circular Quay’den yalnızca beş dakika mesafede, hayalet turları ile asılanların hikayelerini duyabilirsiniz. Sidney’de en eski pub çalışanlarına ait tarihi evler ve bunlara ait teraslar, sanat galerileri ve Sidney Limanı manzaralı oteller bulabilirsiniz. İnsanlar her yıl 25 Nisan, yeni yıl kutlamaları, 26 Ocak Avustralya Günü, Anzak Günü gibi kutlamalarını The Rocks caddelerinde kutluyorlar. Sizlerin de ziyaretleri bu tarihlere denk geliyorsa eğer, kutlamalara katılmanızı öneriyoruz.

Dünyaca Ünlü Liman 

Sidney Limanı’nda bulunan Opera Evi’nden başlayarak, bir tekne ya da kayık turuyla Rose Bay’a doğru gezintiye çıkın. Karşınızda mükemmel doğa güzellikleriyle Shark, Clark, Rodd ve Goat adaları yer almakta. Bu adalar aynı zamanda ulusal park statüsündeler. Bunun dışında çeşitli turlar sayesinde, bölgenin ilk yerleşimcileri hakkında bilgi alabilir, Aborjinler ile ilgili birikiminizi arttırabilirsiniz. Peşi sıra gelen mükemmel yeşillikleriyle gözlerinizi alamayacağınız Botanik Bahçelerini gezin. Köprünün kuzeyinde yer alan, sahil restoranlarında dilediğiniz gibi vakit geçirin. Tüm bunlar Sidney’in doğal yapısının, Avustralya insanının estetik ve zeka dolu hayal güçlerinin ürünüdür. Mutlaka görün, yapın, fotoğraf çekin.

Feribot İle Manly’i Ziyaret Edin 

Feribot ile ulaştığınız Manly’de, yürüyüş için Spit Köprüsünü tercih edebilir ve muhteşem güzelliğini fotoğraflayabilirsiniz. Dilerseniz Cabbage Tree Bay’de tüplü dalış yapmayı öğrenebilir ya da bisiklet ile Fairy Bower’a gidebilirsiniz. Shelly Plajına yelkenle ya da kayık gibi araçlarla ulaşabilir ve eşsiz güzelliğinde piknik yapabilirsiniz. Ya da bir scooter kiralayarak Narrabeen, Palm Beach gibi daha kuzeyde yer alan plajlara gidiş dönüş yapabilirsiniz. Deniz manzaralı dünya çapında restoranlarda yemek yiyebilir, cadde boyunca uzanan dükkanlarda alış veriş yapabilir ya da tüm gecenizi barlarda eğlenerek geçirebilirsiniz.

Paddington Kafelerinin Keyfini Sürerken Üst Düzey Alışverişin Keyfine Varın

Özellikle cumartesi pazarları oldukça keyiflidir. Hareketli Oxford Caddesi üzerinde yer alan moda butikleri, modaya ilgili olan ziyaretçilerin akınına uğramakta. Eğer antika düşkünüyseniz Woollahra antika dükkanlarında aradıklarınızı bulabileceksiniz. Haftada bir kez halka açık olan 1840’ların Victoria Kışlasını ziyaret edebilir ya da restorasyonu tamamlanmış Victoria teraslarından manzarayı izleyebilirsiniz. Tarihi pubların hareketli gecelerine katılabilirsiniz.

Bondi’den Coogee’ye Yürüyün 

Bondi ve Coogee arasında dolambaçlı yollarda yürürken, denizin aşındırmasının doğal olarak oluşturduğu uçurumlar üzerinden Pasifik Okyanusu’nun manzarasına bayılacaksınız. Ekim ayının ortalarından Kasım sonuna kadar Bondi, oluşan heykeller için açık hava sergisine dönüşür. Bronte’de sörf yapabilir, çimlerin üzerinde piknik yapabilir ya da sadece aile ve arkadaşlarınızla durup birer fincan kahve içebilirsiniz. Ya da daha sakin olan Gordon’s Bay ve Clovelly’de şnorkel ya da tüplü danış seçenekleri ile yüzebilirsiniz. Ünlü şair Henry Lawson, Dorothea Mackellar ve Lawrence Hargrave’nin mezarlarına uçurumun kenarında yer alan Waverley Mezarlığı’na giderek uğrayabilirsiniz. Sırtçantalılar için cennet olan Coogee’de bu eşsiz gezinizi bitirebilirsiniz.

Sidney’de yapılacaklar listesinin ilk beşi kesinlikle bunlardır. Eğer sizlerde eşsiz bir deneyim yaşamak ve Sidney’in tüm kültürünü öğrenmek istiyorsanız, dilediğiniz gibi faydalanabilirsiniz. Deneyimlerinizi paylaşmak için yorum bırakabilirsiniz.

Sidney Tanıtım

Siyney Opera

Sydney. Türkçe yazılışıyla Sidney. Avustralya’nın en gelişmiş şehirlerinden biridir. Yılda binlerce turistin akınına uğrayan Sidney, Türkiye’den de oldukça fazla ziyaretçi ağırlamaktadır. Sidney hakkında bu kategoride oldukça geniş bilgilere ulaşabileceksiniz. Plajları, tarihi yerleri, Sidney’de yapılan etkinlikleri, doğal güzellikleri ve Sidney ile ilgili haberleri, kategorimizden takip edebilirsiniz. 
*Güncellemeleri kaçırmamak için e-posta aboneliğini unutmayın.
  • Sidney'de Yapılacaklar
  • Sidney'e Nasıl Gidilir?
  • Sidney Gece Hayatı
  • Sidney Görülecek Yerler