Avustralya Vizesi

Avustralya Hükumeti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını zorunlu tutmaktadır. Ülkeyi ziyaret edecek vatandaşlarımız için, ziyaret amaçlarına uygun olan vize türünü, Avustralya’ya gitmeden önce edinmeleri gerekmektedir. Avustralya vizesi hakkında detaylı bilgiler aşağıdadır.

Avustralya Vize Başvurusu

  1. Vize başvurusu yapmak için öncelikle Avustralya vizesi başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu formlar İngilizcedir ve sizlerin de İngilizce olarak doldurmanız gerekmektedir. Formlar için tıklayın.
  2.  Başvuru formunu doldurduktan sonra vize başvuru ücretini ödemeniz gerekmektedir.
  3.  Son olarak tamamlamış olduğunuz başvurunuzu Avustralya Büyükelçiliğine ulaştırmanız gerekmektedir. Bu işlemi şahsen yapmak zorunluluğu yoktur.

Avustralya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  •  Pasaportunuzun 2. Sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün imzalı olması gerekmektedir.
  •  Pasaportta boş sayfanızın bulunmasına ve seyahat sonrasından itibaren en az 6 ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir.
  • Tüm evraklar orijinal ya da noter onaylı nüshalar olmalıdır. Burada sayılanlar dışında ek evraklarda talep edilebilmektedir.
  • Başvuru formları İngilizce olarak, büyük harflerle doldurulmalı ve şahsen imzalanmalıdır.
  • Avustralya Büyükelçiliği; Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 08.30-12.00 saatleri arasında vize başvurularını almaktadır. Başvuru süresi boş pasaportlar için 7 gün, daha önce ABD ya da schengen vizesi almış olanlar için 1 ya da 2 gün içinde sonuçlanmaktadır.
  • 70 yaş ve üstü ziyaretçiler için özel seyahat ve sağlık sigortası yaptırmak mecburidir.
  • Herhangi bir aksiliği öngörmek güç olduğu için seyahat planlarınızdan min. 30 gün önce bu işlemleri gerçekleştirmek menfaatinize olacaktır.
Rehber Avustralya olarak, vize ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden iletmeniz halinde, her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiririz.
Paylaşın :
Facebook Twitter Google+ Digg

Güncellemelerden Haberdar Olmak İçin
E-posta Adresiniz İle Abone Olun:

0 yorum:

Yorum Gönder

Bizimle düşüncelerinizi paylaşın(Hakaret, küfür ve reklam içeren yorumlar yayımlanmayacaktır):